NTB Home bouwt bijna-energieneutraal (BEN)

Wat is BEN?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Vanaf 2021 is bouwen volgens de BEN-principes de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken en dat minstens een deel van de energie die nog nodig is, uit groene energiebronnen wordt gehaald.

Met een BEN-woning die daarbovenop gecertificeerd passief is, loop je echt voor op de norm: jouw woning is dubbel zo goed geïsoleerd dan de BEN-norm voorschrijft.
Samen met een goede luchtdichtheid en energiebesparende ventilatie, heb je in een passiefhuis slechts 20% verwarming nodig in vergelijking met de BEN-normen.
Kies je daarbovenop voor een geothermische warmtepomp en zonnepanelen, dan heb je een nul energiewoning!

Wat zijn de BEN-principes?

Op 19 juli 2013 legde de Vlaamse Regering in een principiële goedkeuring vast dat een BEN-wooneenheid een E-peil lager dan of gelijk aan E30 moet halen om te beantwoorden aan het 'BEN-niveau'. De definitie van een BEN-gebouw is vastgelegd in het decreet op 29 november 2013.

Wie bouwt volgens de BEN-principes maakt de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Minstens een deel van de energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

ramen & deuren

  • ramen en deuren NTB Home Overpelt

begeleiding voor zelfbouwers

jouw project

bouwen met ICF’s

NTB Home staat garant voor meer dan 25 jaar ervaring

  • bouwen van energiezuinige woningen met ICF's
  • installatie van comforttechnieken.
  • begeleiding van zelfbouwers die bouwen met ICF's.
  • begeleiding van zelfbouwers met comforttechnieken.
  • focus op een duurzaam resultaat.
  • begeleiding van A tot Z

bekijk enkele van onze gerealiseerde projecten

laten we praten over uw project

Wenst u advies en begeleiding

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/2/1/ntb-home.be/httpd.www/wp-content/plugins/siteorigin-panels/widgets/widgets.php on line 290 Template not found
Share