NTB Home bouwt bijna-energieneutraal (BEN)

Wat is BEN?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Vanaf 2021 is bouwen volgens de BEN-principes de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken en dat minstens een deel van de energie die nog nodig is, uit groene energiebronnen wordt gehaald.

Met een BEN-woning die daarbovenop gecertificeerd passief is, loop je echt voor op de norm: jouw woning is dubbel zo goed geïsoleerd dan de BEN-norm voorschrijft.
Samen met een goede luchtdichtheid en energiebesparende ventilatie, heb je in een passiefhuis slechts 20% verwarming nodig in vergelijking met de BEN-normen.
Kies je daarbovenop voor een geothermische warmtepomp en zonnepanelen, dan heb je een nul energiewoning!

Wat zijn de BEN-principes?

Op 19 juli 2013 legde de Vlaamse Regering in een principiële goedkeuring vast dat een BEN-wooneenheid een E-peil lager dan of gelijk aan E30 moet halen om te beantwoorden aan het 'BEN-niveau'. De definitie van een BEN-gebouw is vastgelegd in het decreet op 29 november 2013.

Wie bouwt volgens de BEN-principes maakt de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Minstens een deel van de energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

NTB Home staat garant voor meer dan 25 jaar ervaring

  • bouwen van energiezuinige woningen met ICF's
  • installatie van comforttechnieken.
  • begeleiding van zelfbouwers die bouwen met ICF's.
  • begeleiding van zelfbouwers met comforttechnieken.
  • focus op een duurzaam resultaat.
  • begeleiding van A tot Z

bekijk enkele van onze gerealiseerde projecten

Wenst u advies en begeleiding

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/2/1/ntb-home.be/httpd.www/wp-content/plugins/siteorigin-panels/widgets/widgets.php on line 373 Template not found
Share